Menu
Er ging iets fout, probeer het opnieuw
P. van DamDel GolfoE-tailerRetailerBloemistenBloemistenBloemistenDecorateurCruiselineCash&CarryDecorateurCash&CarryCash&CarryCash&CarryCash&CarryCash&CarryCash&CarryCash&CarryKwekerijKwekerijKwekerij

Nu - 2015

Video

Investeren in groei

P van Dam maakt zich klaar voor de toekomst en ontwikkelt verder. Naast de bestaande markten richt het bedrijf zich nu ook op groei in nieuwe landen en gebieden. Op deze manier wordt P van Dam een almaar sterkere leverancier van snijbloemen en potplanten.

In 2015 heeft Richard Koenen zich bij het bedrijf P van Dam gevoegd om samen met Leon van Dam en Patrick van Dam ons bedrijf richting te geven voor de toekomst. Met een groeiend team van specialisten en nieuwe technieken kunnen we onze dienstverlening blijven verbeteren. Op commercieel gebied met de beste webshop, met live foto’s van alle producten, op logistiek gebied met een moderne interne logistiek en controlesystemen maar ook kwalitatief door het geconditioneerd verwerken van de snijbloemen in de koelcel.

Per 1 januari 2019 heeft Holland Blumen Discount GmbH zich bij P van Dam gevoegd. Met 32 eigen bloemenwinkels een sterke aanvulling voor P van Dam. Ook bij Holland Blumen Discount gaat het om kwaliteitsbloemen voor een goede prijs zoals voor alle klanten van
P van Dam geldt.

 

2014 - 1996

Sprong naar volwassenheid

De toenemende internationalisering van de bloemenproductie was voor P van Dam een duidelijk signaal om actie te ondernemen. Leon nam de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich en Piet richtte al zijn energie op de import van snijbloemen uit Spanje. Jarenlang was P van Dam het belangrijkste bedrijf voor de import van snijbloemen uit Spanje. Toen later de Italiaanse productiegebieden begonnen te groeien, richtte Piet zijn aandacht op de import vanuit Italië. Al snel werd er een samenwerking met Italiaanse coöperatie Del Golfo opgezet en tot op heden zijn zij samen toonaangevend op het gebied van de import van snijbloemen uit Italië.

Een tweede grote importstap werd gezet met het rechtstreeks importeren van snijbloemen uit Zuid-Amerika met name van rozen en gypsophila uit Ecuador. Op deze wijze voorziet P van Dam via haar dochterbedrijf D&B vele bedrijven van Zuid-Amerikaanse bloemen.

 

2013 - 1973

Hoe het begon..

In 1973 besloot toenmalig groentehandelaar Piet van Dam zijn geluk in de bloemen te zoeken. Logische stap was om dicht bij huis te blijven en in België te beginnen. Dat deed Piet dan ook en hij bouwde zijn bedrijf in de loop der jaren op tot één van de grootste exporteurs op de Belgische markt. Volgens Piet draait het maar om één ding: zorg dat je klanten tevreden zijn door goede kwaliteit bloemen te leveren tegen een goede prijs!